Wednesday, September 2, 2009

KESABARAN itu mematangkan...=)

kejayaan itu tidak akan datang dengan mudah.. dan setiap jalan-jalan ke arah kebaikan itu penuh dengan kesulitan dan liku-liku yang kadang- kadang menguji kita untuk lebih bersabar dan meningkatkan keimanan dan ketaqwaan kita.. S.A.B.A.R.. mudah untuk dilafazkan.. "sabarlah, kita x boleh nak buat apa2" itu mesti nasihat yang kita selalu bg pada orang yang mengadu masalah pada.. true! memang kita xboleh nak buat apa2.. kita xde kuasa pun.. so kene SABAR.. tp sabar tu mudah ke nak di lakukan? di praktikkan? untuk diri aku sendiri, SABAR bukan la words yang sinonim..im very super duper tidak penyabar.. i just can scold anyone that make me feel irritated.. dalam grupwork kalau lambat buat kerja, kan restoran kalau aku terpaksa tggu dekat sejam makanan x sampai2.. aku akan simply go n stand my rights with "behave" manner.. hahaha.. teruk kan.. HOT TEMPERED! yeaahhh! memang betul sesuai perkataan tu. ape orang kata, ade angin dalam badan.. hahaha.. tp, its time for me to change i guessed.. macam dah ade loceng kebakaran bunyi.. ASNIDA U NEEd TO CHANGE!! hahaha..yesterday, i was with k.hana n wani.. went to seremban.. settle rumah anak yatim utk berbuka puasa.. (10 september.. dibuka untk FUU 40 orang je *promote*) hahaha.. back to my story, i adored how k.hana advice me.. very soft.. kalaulahhhh aku boleh jadi macam kak hana.. hehehe.. tp tulah.. susah.. aiyo,, tapi, doesnt mean yg aku x boleh cuba kan.. for the time being, i faced a problem that silently distracted my concentration.. if i were like before, aku akan face je and muntahkan ape yang aku x puas hati! hah! memang puas hati la lepas tuh.. tapi selalunya aku akan terkebil2 macam menyesal dgn ape yang aku dok bebel2 tuh.. hahaha.. memang selalu macam tu..tp this time, x mau la ber tindak seperti itu.. TIDAK MATANG sunggoh.. i rather chose to follow nasihat kak hana.. huhuu.. akak, terima kasih banyak2 na.. bermakna sangat!


PRINSIP aku: i will never force something that i actually not sure whether it's mine or not.. let Allah judge and decide for me.. coz HE knows best for me and for the rest.. just i will pray.. and pray. =)

3 comments:

  1. haha.. susah la kalo ko mcm kak hana..
    aku suka ko mcm ni kot.
    tp sometimes, kena hold ur temper..
    org takut nak berdamping nanti..
    :P

    ReplyDelete
  2. erm... eventho im not k.hana, but im sufiah... wuteva it is, i ll alwayz be by ur side...

    ReplyDelete
  3. saya singgah,saya baca,saya komen....haha

    ReplyDelete